Gasfjeder, svampegummi & kantlister – Hvad er det…?

På trods af, at det ikke er et faktum, du hele tiden render rundt og overvejer, betyder en ting så overset som gummi i virkeligheden vildt meget i vores hverdag i vore dages liv. Hver dag gør du og jeg ganske enkelt brug af flere objekter, der er lavet af gummi: derunder f.eks. kantlister, gummistropper, gummiplader, svampegummi og også gummimåtter. Genstande som for eksempel gummiplader, gasfjeder eller svampegummi er måske noget, som ikke lige så mange bruger, men som fortsat er brugbare for vores velkendte dagligdag.

Netop derfor er gummien et super praktisk & i realiteten ganske livsnødvendigt råmateriale. Af hvad for et materiale ville vi alternativt producere svampegummi? & på hvilken måde ville man kunne producere gummiplader, gummimåtter + gummistropper, hvis ikke gummien var til rådighed for os?

Såfremt du fremover bruger enten gummimåtter eller kantlister, vil du eventuelt tænke over, at et meget betragteligt antal af tingene, som vi anvender hver dag, i realiteten er skabt af hårdt eller blødt gummi, skønt det nu er de færreste, der indser dette. Men denne ubemærkethed er ikke længere gældende for dig.

En af materialets største styrker er da også den åbenlyse praktiskhed. Materialet gummi kan jo være både ubøjeligt & fleksibelt & kan derfor benyttes til mange varierende objekter. Gummistropper er fx bløde, hvorfor de må laves af fleksibelt gummi. Gummiplader og kantlister er imidlertid lavet af ufleksibelt gummi, der ej i så høj grad kan bøjes og strækkes.